Contoh Baju Kebaya Pengantin Untuk Wedding & Pesta Di Malaysia Singapore

Posted on

Baju Kebaya Malaysia & Singapore – Contoh kebaya pengantin untuk wedding & pesta banyak didapati di internet. Pesta perkahwinan adalah hari yang sangat ditunggu-tunggu. Pengantin wanita biasanya akan berusaha untuk kelihatan sangat cantik di hari yang sangat istimewa ini. Pengantin saat ini boleh memilih sama ada mereka akan mengenakan gaun pengantin atau memilih mengenakan kebaya. Walaupun di era modern saat ini, banyak wanita yang lebih suka mengenakan kebaya kerana kebaya memang membuat kecantikan wanita lebih terpancar. Model kebaya juga sangat berbeza-beza sehingga pengantin wanita boleh kelihatan sangat cantik dan elegan di hari perkahwinan mereka. Jika anda juga ingin kelihatan cantik dan menarik di hari perkahwinan anda, anda boleh cuba beberapa contoh kebaya pengantin yang telah digunakan oleh para artis di Indonesia.

Kebaya Cantik Ayu Dewi 

Salah satu contoh kebaya pengantin untuk wedding & parti yang boleh anda contoh adalah kebaya Ayu Dewi. Ayu Dewi kelihatan sangat cantik dengan kebaya berwarna ungu. Ayu Dewi dan suami memilih menggunakan kebaya bertema ungu dan bergaya Yogyakarta. Ayu tampak cantik dengan balutan kebaya panjang dengan beberapa payet di bahagian depan dan tepi kebaya. Kebaya Ayu Dewi dipadukan dengan kain dominasi warna hitam dan emas yang semakin menambah kecantikan khas wanita Jawa di hari perkahwinan. Suami Ayu Dewi juga kelihatan sangat gagah dengan beskap penuh gaya Yogyakarta berwarna ungu

Kebaya Cantik Arumi Bachsin 

Selain Ayu Dewi, Arumi Bachsin juga tampil sangat cantik di hari perkahwinan dengan kebaya yang sangat unik. Kebaya ini dibuat dengan reka bentuk berbeza. Kebaya yang diilhamkan daripada kebaya gaya Solo ini dibuat dari bahan baldu berwarna hitam. Kebaya baldu ini dibuat dengan penambahan payet dan terperinci di bahagian tengah atau dada. Arumi nampak sangat cantik dengan solek khas Solo juga. Selain itu suami Arumi juga kelihatan gagah dengan gabungan beskap model guaman dan tali leher kupu-kupu berwarna hitam serta blangkon khas Jawa Tengah. Selain kedua-dua contoh tersebut, tentu saja masih ada beberapa artis yang boleh anda pilih sebagai contoh kebaya pengantin untuk wedding & parti.

Leave a Reply