Online Shopping Malaysia Paling Popular

Posted on

Online Shopping Malaysia – Salah satu hal yang terlihat jelas di industri internet Malaysia adalah banyaknya jumlah permulaan e-dagang di negara ini. Kali ini kami akan memberi senarai website e-dagang popular di Malaysia.

Walaupun anggaran nilai pasaran e-dagang Malaysia cukup berbeza-beza berdasarkan pelbagai kajian, mereka semua yang tidak bersetuju akan satu hal: perkembangan pasaran e-dagang Malaysia berkembang secara signifikan. Berdasarkan penemuan eMarketer, pasaran e-dagang B2C (business-to-consumer) Malaysia mempunyai rekod pertumbuhan terbesar di Asia Pasifik hingga 2017.

Ini adalah ranah yang sangat hangat dan masa yang tepat bagi sesiapa untuk mula masuk. Bagi anda yang sedang mempertimbangkan untuk mula melakukan jualan online, berikut ialah lapan marketplace online di Malaysia yang boleh menjadi bahan pertimbangan para penjual individu.

Di Malaysia banyak sekali kedai online yang ada di Internet apakah itu aman? iya aman tidak mungkin mereka berbohong kerana berbohong itu dosa, kalau masih takut untuk membeli barang secara online ya tidak apa-apa yang mungkin anda boleh meminta cadangan tempat kedai online yang terpecaya kepada rakan anda yang pernah melakukan membeli-belah secara online.

Lelong

Seperti yang dapat anda lihat dari kedudukan Alexa nya, Lelong adalah salah satu laman web paling banyak dikunjungi di Malaysia. Ini adalah versi Malaysia dari eBay, dan lelongan dan belanja online website. Seperti namanya, Lelong menawarkan produk dengan harga rendah dan mempunyai lebih daripada 10,000 penjual aktif. Walaupun laman web mereka muncul berantakan dan mengelirukan, pada pemeriksaan lebih dekat anda akan melihat bahawa semua barang-barang mereka secara hati-hati yang disusun ke dalam pelbagai kategori yang berbeza.

Lazada Malaysia

Keterangan: laman web membeli-belah Malaysia secara online popular, menawarkan DSLR / SLR Digital, elektronik pengguna, telefon & tablet, peralatan rumah, fesyen, kesihatan & kecantikan.
Bermula oleh syarikat yang sama yang mempunyai Zalora, Lazada menempatkan dirinya terpisah dengan menjadi destinasi talian utama untuk barang-barang elektronik di Malaysia. Sebagai website ini belanja online menumpukan terutama pada barang elektronik, semua alat yang ditawarkan dibahagikan ke dalam kategori tertentu seperti Mobiles & Tablet, Consumer Electronics, Digital, Komputer & Laptop, dan sebagainya. Dengan semua alat besar untuk memilih dari, anda tidak akan melihat bahawa bahagian pakaian mereka sangat terhad.

ShaShinKi

ShaShinKi popular di kalangan jurugambar profesional dan amatur di Malaysia. Dalam bahasa Jepun, kata ShaShinKi diterjemahkan menjadi ‘Camera,’ yang sangat tepat. Website ini menjual apa-apa selain kamera dan aksesori berkaitan; itu adalah satu-satunya laman web seperti di Malaysia. Walaupun hanya menawarkan kamera dan kamera aksesori untuk dijual, itu adalah salah satu laman web paling banyak dikunjungi di Malaysia. Dilancarkan pada tahun 2005, ShaShinKi telah ditunjukkan dalam banyak majalah terkenal, blog dan akhbar, dan merupakan pengedar rasmi untuk Canon dan Nikon di Malaysia.

Amazon.com

Malangnya, laman web ini hanya beberapa produk ke Malaysia sekalipun.
Amazon.com adalah laman membeli-belah dalam talian terbesar di dunia. Beruntung bagi Malaysia, mereka menghantar produk mereka ke Malaysia juga. Hal ini juga salah satu peruncit online tertua. Laman web ini dilancarkan pada tahun 1995, dan pada mulanya hanya menjual buku-buku. Sekarang pelanggan boleh mencari hampir apa saja di Amazon, termasuk barang kemas, CD, alat elektronik, mainan dan pakaian. Namun, beberapa peranti elektronik ini tidak boleh dihantar ke Malaysia.

Mode valet

Sama seperti ShaShinKi, Fashion valet laman membeli-belah dalam talian khas lain. Sesuai dengan namanya, Fashion valet hanya tertumpu pada fesyen. Salah satu alasan Mode Valet sangat popular adalah kerana telah benar-benar komited untuk mempromosikan pereka tempatan – website yang menawarkan pakaian dan aksesori dari pelbagai perancang busana tempatan dan Asia.

Zalora Malaysia

Dilancarkan pada 2011, Zalora adalah kedai online yang relatif baru di Malaysia, tetapi sudah menjadi sangat popular dengan Malaysia. Walaupun Zalora melayani lebih dari tujuh negara, tapak belanja untuk Malaysia adalah salah satu yang paling popular. Zalora cepat menjadi nama rumah tangga di negeri ini. Laman web ini sangat mudah untuk dilayari, dan mempunyai tab yang jelas untuk lelaki, wanita dan fashion anak-anak ‘.

ASOS

ASOS merupakan salah satu terbesar tapak fashion online di Inggeris, membawa lebih dari 850 jenama. ASOS mempunyai laman web yang menarik, terdiri dari besar, gambar visual menarik dan antara muka yang bersih. Anda boleh mencari produk melalui mesin carian laman web, atau isi oleh perempuan atau produk lelaki, trend fashion, atau koleksi. ASOS juga menawarkan pasaran di mana anda boleh membeli

Leave a Reply